Terug

Volg Vandaag Inside

'Voor mij is Daley Blind een zekerheidje in het WK-elftal'

'Voor mij is Daley Blind een zekerheidje in het WK-elftal'

27 sep 2022, 16:44

Arnold Mühren vindt dat bondscoach Louis van Gaal zonder twijfel moet kiezen voor Remko Pasveer en Daley Blind in zijn basisopstelling. De 38-jarige doelman Pasveer maakte tegen Polen zijn debuut (0-2 winst) en wist tegen België ook de nul te houden (1-0 winst). Blind kreeg in de afgelopen twee interlands de voorkeur boven Tyrell Malacia op de linksbackpositie.

"Ik vind hem een doelman, die rust en zekerheid uitstraalt en dat is erg belangrijk", zegt Mühren in gesprek met De Telegraaf. "Er is niks zo vervelend als een zenuwenlijder onder de lat. Het was een prima redding op die bal van Onana (Amadou Onana, red.). Op het eind had Remko wel geluk met de bal op de paal, maar al met al vind ik dat hij een goede wedstrijd heeft gekeept."

Mühren zag Blind net zoals rechtsback Denzel Dumfries een matige indruk maken tegen België, maar desondanks zou de oud-international beide spelers altijd een basisplaats geven. "Net als Dumfries vond ik Daley Blind ditmaal minder sterk dan normaal, maar voor mij is hij een zekerheidje in het WK-elftal", vervolgt Mühren. "Hij is zo enorm belangrijk in het opbouwende gedeelte en is tactisch zo’n slimme speler, dat ik hem altijd op zou stellen", besluit Mühren.

Andy en Dick Advocaat zijn van mening dat Daley Blind en Memphis Depay altijd moeten spelen. Bekijk de uitleg van Andy en Dick terug in de onderstaande video.

Andy en Advocaat zouden Blind en Memphis altijd opstellen in Oranje
3:31
Andy en Advocaat zouden Blind en Memphis altijd opstellen in Oranje

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.