Terug

Volg Vandaag Inside

'Voor FIFA en UEFA zijn voetballers slechts poppen'

'Voor FIFA en UEFA zijn voetballers slechts poppen'

11 nov 2020, 16:46

Voor de grote internationale voetbalbonden FIFA en UEFA zijn voetballers slechts poppen. Dat is de stellige overtuiging van de Duitse international Toni Kroos, inmiddels goed voor honderd interlands in de 'Mannschaft'. Volgens de middenvelder van Real Madrid zijn de spelers bijvoorbeeld machteloos als het gaat over de invoering van nieuwe competities en toernooien, zoals de Nations League en een mogelijke Europese Super League voor achttien topclubs.

'Niemand vraagt ons iets', liet Kroos (30) weten. 'Uiteindelijk zijn we allemaal poppen in al de nieuwe projecten die FIFA en UEFA verzinnen. Als wij een stem zouden hebben, zou de Nations League er in 2018 nooit zijn gekomen, zou de Spaanse Supercup nooit in Saudi-Arabië worden gespeeld en zou een WK voor clubteams nooit met twintig of zelfs met nog meer teams worden gespeeld. Zulke evenementen zijn er alleen maar om er financieel alles uit te halen en dat gaat ten koste van de fysieke gesteldheid van de spelers.'

Volgens Kroos moeten de FIFA en de UEFA onder meer de nationale competities met rust laten en de Champions League in de huidige opzet voortzetten. 'Het zijn topproducten waar men niet aan mag tornen. Als iets goed loopt, is het een goed idee om het zo te laten doorgaan.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.