Terug

Volg Vandaag Inside

Voor de coach van Getafe blijft Ajax favoriet

Voor de coach van Getafe blijft Ajax favoriet

26 feb 2020, 19:46

Trainer José Bordalás van Getafe is nog lang niet gerust op een goede afloop van het tweeluik met Ajax in de zestiende finales van de Europa League. "We hebben vorige week met 2-0 gewonnen, maar Ajax blijft de favoriet", zei hij op zijn laatste persconferentie in aanloop van de return donderdag in Amsterdam.

Het zegt Bordalás weinig dat Ajax de laatste weken niet in vorm is en belangrijke spelers als Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, David Neres en Noussair Mazraoui moet missen. "Ajax is favoriet op basis van de historie en het voetbal dat ze vorig jaar en ook dit seizoen al hebben laten zien", stelde de coach van de Spaanse club. "Daarnaast spelen ze in een vol stadion met fanatieke fans. Daarom zijn ze nog steeds absoluut favoriet voor mij."

Getafe irriteerde Ajax vorige week met hard spel, tijdrekken, provocaties en gesimuleerde overtredingen. Coach Bardalás is inmiddels bekend met de kritiek op het spel van zijn ploeg. "Maar mij interesseert het niet wat ze over ons zeggen. Ik ben trots op de speelstijl van mijn ploeg. Zo maken we het zelfs heel grote ploegen heel moeilijk."

"We zijn eigenlijk maar een kleine bescheiden ploeg", kroop Bordalás opnieuw in de rol van underdog. "Het tweede duel met Ajax wordt misschien wel de belangrijkste wedstrijd uit onze clubgeschiedenis. Maar liefst 2000 fans komen naar Amsterdam. Het is heel mooi dat we dat voor elkaar hebben gekregen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.