Terug

Volg Vandaag Inside

Volt schorst Kamerlid Nilüfer Gündoğan vanwege meldingen grensoverschrijdend gedrag

Volt schorst Kamerlid Nilüfer Gündoğan vanwege meldingen grensoverschrijdend gedrag

13 feb 2022, 21:52

Politieke partij Volt heeft Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan geschorst naar aanleiding van enkele meldingen "die wijzen op grensoverschrijdend gedrag". Dat meldt de partij op haar website.

In een verklaring zegt de partij dat de meldingen in de afgelopen weken zijn binnengekomen. Er is een extern integriteitsbureau ingeschakeld dat de meldingen onderzoekt. "Volt heeft nu besloten om het Kamerlid per direct te schorsen als lid van de Voltfractie. Dit om voor betrokkenen een veilige omgeving te creëren voor het vervolg van het onderzoek en om hoor en wederhoor te kunnen laten plaatsvinden."

"Dit betekent onder meer dat zij zich onthoudt van debatten namens de partij, partij- en publieksoptredens en van campagne-activiteiten", zegt de woordvoerder van de fractie op de vraag wat de schorsing precies inhoudt. "Verder zal zij geen contact hebben met medewerkers binnen de partij en vertegenwoordigers van de media namens de partij. Ook zal zij niet actief zijn op social media." Over de aard van de meldingen, en of die uit de privé- of werksfeer komen, wil de woordvoerder niks zeggen. "Dan zeg ik inhoudelijk iets over het onderzoek."

Op Twitter claimt Martijn Lugtmeijer dat hij personen binnen Volt gesproken zou hebben over de schorsing. Die gaven aan dat Gündoğan op niet op non-actief is gezet vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. 'Het ligt meer aan de kant van het niet goed behandelen van medewerkers. Denk aan (uit)schelden, te veel eisend zijn (storen in privé) en onvriendelijk zijn tegen medewerkers', schrijft Lugtmeijer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.