Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalwereld rouwt om overlijden Franz Beckenbauer: 'Der Kaiser was de grootste in Duitsland'

Voetbalwereld rouwt om overlijden Franz Beckenbauer: 'Der Kaiser was de grootste in Duitsland'

8 jan 2024, 18:56

Lothar Matthäus heeft met emotionele woorden gereageerd op het overlijden van de Duitse voetballegende Franz Beckenbauer. "De schok is groot", reageerde de oud-aanvoerder van de Duitse nationale ploeg bij Bild. "Ook al wist ik dat hij zich al een tijdje niet lekker voelde."

Beckenbauer overleed zondag op 78-jarige leeftijd, maakte zijn familie maandag bekend. 'Der Kaiser' won als speler en bondscoach de wereldtitel, net als de Braziliaan Mário Zagallo en Fransman Didier Deschamps.

Matthäus was aanvoerder van de Duitse ploeg die in 1990 onder leiding van Beckenbauer de wereldtitel pakte. "Zijn dood is een verlies voor het voetbal en voor heel Duitsland", weet hij. "Hij was een van de grootsten als speler en coach, maar ook buiten het veld. Franz was niet alleen in het voetbal een uitmuntende persoonlijkheid. En hij genoot wereldwijde erkenning. Iedereen die hem kende, weet wat voor een geweldig en genereus mens Franz was. Ik zal hem missen."

Rudi Völler is nu directeur van de Duitse voetbalbond. Hij voetbalde onder bondscoach Beckenbauer bij de nationale ploeg. "Zonder hem waren we in 1990 nooit wereldkampioen geworden:", zegt hij. "Hij is een inspiratiebron voor meer dan één generatie. 'Der Kaiser' zal voor altijd het stralende licht van het Duitse voetbal blijven. Met Beckenbauer verliest het Duitse voetbal zijn grootste persoonlijkheid en ik verlies een goede vriend."

Ook de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann eerde Beckenbauer met mooie woorden. "Voor mij is hij de beste voetballer uit de Duitse geschiedenis en ook als coach was hij subliem", reageerde hij. "Als hij een kamer binnenkwam, lichtte de kamer op. Hij stond boven alles."

Hans-Joachim Watzke is directeur van Borussia Dortmund, de grote concurrent van het door Beckenbauer zo geliefde Bayern München. "Franz is voor mij de grootste Duitse voetballer aller tijden en ook nog eens een heel fijn mens", vertelde hij aan Duitse journalisten. "Ik kan niet omschrijven hoeveel hij voor het Duitse voetbal heeft betekend."

De 34-jarige Thomas Müller, speler van Bayern München, rouwt ook om het overlijden van de erevoorzitter van zijn club. "Rust zacht, keizer Franz. We zullen nooit vergeten wat je voor het voetbal in Duitsland hebt gedaan", reageert hij via sociale media. Ook bondskanselier Olaf Scholz reageerde snel op het overlijden van Beckenbauer. "Wereldkampioen als speler en coach, Franz Beckenbauer was een van de grootste voetballers van Duitsland en voor velen 'Der Kaiser', ook omdat hij verschillende generaties enthousiast maakte voor het Duitse voetbal. Wij zullen hem missen. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.