Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalwereld reageert op overlijden Pelé: 'Hij maakte van voetbal kunst'

Voetbalwereld reageert op overlijden Pelé: 'Hij maakte van voetbal kunst'

29 dec 2022, 21:37

Pelé heeft er met zijn successen voor gezorgd dat het voetbal de andere sporten ontsteeg. Dat is de mening van Neymar, de spelmaker van de huidige Braziliaanse ploeg, die eerder deze maand in de kwartfinales van het WK in Qatar strandde.

"Op een bepaald moment in mijn leven las ik ergens de zin dat vóór de tijd van Pelé '10' slechts een getal was. Die zin is mooi, maar wel onvolledig", aldus Neymar op Instagram. "Ik zou zeggen dat voetbal in de tijd vóór Pelé slechts een sport was. Pelé heeft alles veranderd. Hij maakte van voetbal kunst, entertainment. Hij gaf een stem aan de armen, aan zwarte mensen en hij gaf vooral Brazilië zichtbaarheid. Voetbal en Brazilië hebben hun status verhoogd dankzij de koning! Hij is wel weg, maar zijn magie zal blijven. Pelé is eeuwig!"

Thiago Silva, de aanvoerder van Brazilië tijdens het WK, schrijft op Instagram: "Rust zacht, 'Rei'", daarmee doelend op 'O Rei' (de koning), een van de bijnamen van Pelé. "God zegene zijn hele familie."

Kylian Mbappé, sterspeler van de Franse ploeg en ploeggenoot van Neymar bij Paris Saint-Germain, zegt op Twitter: "De koning van het voetbal heeft ons verlaten, maar zijn nalatenschap zal nooit worden vergeten. Rest in peace, koning."

De Engelse voetbalclub Liverpool meldt: "Een legende, icoon en ware grootheid van de voetbalsport, die voor altijd zal worden herinnerd. Rust zacht, Pelé." De bekende voetbalpresentator en oud-international van Engeland Gary Lineker omschrijft Pelé als "De meest goddelijke voetballer en vrolijke man. Hij behaalde in het voetbal een niveau waar maar een paar uitverkorenen bij in de buurt kwamen. Drie keer mocht hij de meest begeerde trofee in de wacht slepen in dat mooie gele shirt. Hij heeft ons misschien verlaten, maar hij zal altijd 'voetbalonsterfelijk' zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.