Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalwereld feliciteert Max Verstappen met wereldkampioenschap

Voetbalwereld feliciteert Max Verstappen met wereldkampioenschap

12 dec 2021, 16:48

Max Verstappen heeft in de laatste race van het seizoen de wereldtitel in de Formule 1 veroverd. Hij won de Grote Prijs van Abu Dhabi en troefde in een spectaculaire race zijn rivaal Lewis Hamilton in de laatste ronde af. De coureur van Red Bull is de eerste Nederlandse wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport. De voetbalwereld feliciteert Verstappen op social media massaal.

'Wat een baas!', twitterde Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje, na de wereldtitel voor zijn landgenoot. 'Van Nederlandse Leeuwen naar de andere. Gefeliciteerd Max Verstappen', voegde de KNVB eraan toe.

'Wat een ongelooflijke afsluiting van een Formule 1-seizoen om nooit te vergeten! Twee fantastische teams die all-in gaan voor de overwinning, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Een echte kampioen vervangen door een andere echte kampioen. Gefeliciteerd Max Verstappen, je hebt ons trots gemaakt', schreef oud-international Robin van Persie op Twitter.

'WOW WOW WOW! Simply the best. Max Verstappen, Formule 1-wereldkampioen. Een mega dikke felicitatie van jouw club. Wat een race, wat een seizoen, wat een einde, we zijn enorm trots op je!', zei PSV kort na de finish.

Ook Hélène Hendriks en Chris Woerts reageerden op de sensationele zege:

Vanuit Engeland klonken ook andere geluiden. 'Wat een grap. Hier zit een luchtje aan', schreef voetbalcoryfee Gary Lineker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.