Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsupporter (30) reageert op commotie na afpakken van shirt jonge Feyenoord-fan

Voetbalsupporter (30) reageert op commotie na afpakken van shirt jonge Feyenoord-fan

19 juli 2021, 14:08

In een klap stond Sander Bouma (30) op vrijwel elke voetbalsite. Bouma, fan van Feyenoord en Cambuur Leeuwarden, bezocht zaterdag met vier vrienden de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Werder Bremen, en streed na afloop met een jonge Feyenoord-fan om het wedstrijdshirt van Guus Til. 

De video van het tafereel ging massaal rond op Twitter. Op de beelden is te zien hoe Til de jonge fan blij wil maken met het shirt, maar de 30-jarige Bouma er uiteindelijk mee vandoor gaat. Even later, na aandringen van de aanwezige stewards, komt Bouma tot inkeer en geeft hij het shirt aan de jonge fan voor wie het oorspronkelijk was bedoeld. 

In gesprek met Leeuwarder Courant reageert de ‘shirt-afpakker’ op het incident. ‘Het was een uit de hand gelopen grap’, legt Bouma uit, die zijn actie achteraf “superdom” noemt. ‘Ik ben dertig jaar en sta er als een klein kind om het voor een maat die 10 meter verderop staat te pakken…’

De Feyenoord-supporter vervolgt: ‘Mensen zeggen ook: “als die steward niks had gedaan, had-ie hem dan gegeven?”. Als buitenstaander had ik waarschijnlijk hetzelfde gedacht, maar ik zei gelijk tegen die steward: “Ik geef hem wel.’”

Bouma kreeg een bak aan kritiek over zich heen, en verwijderde noodgedwongen zijn sociale media-accounts. ‘Allemaal ellende’, aldus de fan, die wel begrip heeft voor de commotie. ‘Ik sta er echt als een stumper op... maar ik ben helemaal niet zo. Ik voel me goed ellendig, kan ik je vertellen. Ik heb een schuldgevoel van hier tot Tokio.’

Bron: Leeuwarder Courant

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.