Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsters VS en Canada naar WK 2019

Voetbalsters VS en Canada naar WK 2019

15 okt 2018, 10:05

FRISCO (ANP) - De voetbalsters van de Verenigde Staten en Canada hebben zich geplaatst voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. De twee Noord-Amerikaanse landen verzekerden zich van een startbewijs voor de mondiale eindronde door de finale te halen van het Concacaf-kampioenschap, voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. 'Team USA' veroverde in 2015 tijdens het vorige WK in Canada voor de derde keer de wereldtitel.

De Amerikaanse voetbalsters versloegen Jamaica zondag in de halve finale van het continentale toernooi met 6-0. Alex Morgan scoorde in haar 150e interland twee keer en voerde haar totaal daarmee op naar 96 doelpunten in de nationale ploeg. Canada bereikte de eindstrijd door Panama met liefst 7-0 te overklassen.

Jamaica en Panama strijden in de 'troostfinale' om het derde ticket naar het WK. De verliezer krijgt volgende maand nog een kans in een intercontinentale play-off, tegen Argentinië.

Zeventien landen hebben zich nu geplaatst voor het WK in Frankrijk, zeven tickets zijn nog te vergeven. De Nederlandse voetbalsters strijden met Zwitserland om één van die plekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.