Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsters tegen Spanje en Polen in Algarve

Voetbalsters tegen Spanje en Polen in Algarve

11 jan 2019, 12:44

FARO (ANP) - De Nederlandse voetbalsters spelen op het toernooi om de Algarve Cup tegen Spanje en Polen. De Europees kampioen werd met die twee landen ingedeeld in groep B. Aan het oefentoernooi in Portugal doen twaalf landen mee, die zijn verdeeld over vier groepen van drie.

Oranje speelt op woensdag 27 februari tegen Spanje, dat komende zomer ook van de partij is op het WK in Frankrijk. Vijf dagen later, op 4 maart, nemen de 'Leeuwinnen' het op tegen Polen. De locaties en aanvangstijdstippen van die wedstrijden zijn nog niet bekend. De twee beste groepswinnaars spelen op 6 maart de finale.

De voetbalsters van bondscoach Sarina Wiegman bereikten vorig jaar voor het eerst de finale van de Algarve Cup. Vanwege overvloedige regenval werd het duel met Zweden echter afgelast. Beide landen gingen als toernooiwinnaar de boeken in.

Oranje gaat volgende week op trainingskamp in Zuid-Afrika. De ploeg van Wiegman speelt op 19 januari in Kaapstad een oefeninterland tegen het gastland. Op het WK zit Oranje in de groep bij Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.