Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsters sluiten Algarve Cup als elfde af

Voetbalsters sluiten Algarve Cup als elfde af

6 mrt 2019, 21:32

ALBUFEIRA (ANP) - De Nederlandse voetbalsters hebben in het toernooi om de Algarve Cup China verslagen. Oranje, dat na de 1-1 in reguliere speeltijd wel strafschoppen nodig had, sloot het evenement daardoor af als elfde. Eerder verloor de formatie van bondscoach Sarina Wiegman van Spanje en Polen.

Vlak voor rust kwam Nederland op voorsprong. Viviane Miedema scoorde, na mooi voorbereidend werk van Lineth Beerensteyn. Het was Oranjes eerste doelpunt op het evenement in Portugal. Vijf minuten na de hervatting maakte Yao Wei de 1-1.

Weer kort later had Lieke Martens de 2-1 op de schoen, maar in haar honderdste interland schoof ze de bal in vrije positie net naast het doel van Peng Shimeng.

Vrij kolderiek daarna was de misser van Xiao Yuyi. Na een flinke fout van keepster Sari van Veenendaal kon de Chinese invalster de bal van een meter of zeven in het lege doel schieten, maar kreeg ze dat niet voor elkaar. In de slotminuten schoot Renate Jansen op de onderkant van de lat.

Vorig jaar haalde Oranje de finale in de Algarve. Wegens een grote hoeveelheid regen werd dat duel echter niet gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.