Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsters Nigeria en Zuid-Afrika naar WK

Voetbalsters Nigeria en Zuid-Afrika naar WK

27 nov 2018, 23:19

ACCRA (ANP) - De voetbalsters van Nigeria en Zuid-Afrika hebben zich geplaatst voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Beide landen deden dat door de finale te bereiken van het toernooi om de Afrika Cup in Ghana. Nigeria versloeg Kameroen via strafschoppen. Zuid-Afrika was met 2-0 te sterk voor Mali en dat leidde tot groot feest, want de voetbalsters van 'Banyana Banyana' gaan nu voor het eerst naar het WK.

Nigeria is een vaste deelnemer aan de mondiale eindronde. De Afrikaanse ploeg wist alleen in 1999 de groepsfase te overleven. De Nigeriaanse vrouwen strandden toen in de kwartfinales.

Nigeria en Zuid-Afrika strijden zaterdag om de eindzege van de Afrika Cup. Een dag eerder maken Kameroen en Mali uit welk land als derde eindigt en zo het resterende ticket naar Frankrijk pakt. De Nederlandse voetbalsters plaatsten zich eerder deze maand al voor de mondiale eindronde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.