Voetbalsters na zege naar finale play-offs

9 okt 2018, 21:52

VIBORG (ANP) - De Nederlandse voetbalsters hebben zich geplaatst voor de finale van de play-offs voor deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Frankrijk. De regerend Europees kampioen rekende in de halve eindstrijd af met Denemarken. Na de zege van 2-0 in de thuiswedstrijd van vrijdag, won Oranje de return in Viborg dinsdag ook: 1-2.

Denemarken nam al na 5 minuten de leiding. Dominique Bloodworth maakte in het zestienmetergebied een overtreding op Pernille Harder. Nadia Nadim benutte de strafschop. Lineth Beerensteyn nam in de 7e minuut de gelijkmaker voor haar rekening. De spits van Bayern München scoorde met haar hoofd, op aangeven van Desiree van Lunteren.

Denemarken had in de tweede helft het initiatief en drukte Oranje achteruit. Het team van bondscoach Sarina Wiegman ontsnapte tot meerdere keren aan een achterstand. In blessuretijd scoorde Beerensteyn aan de andere kant wel: 1-2.

In de finale van de play-offs treft Nederland in november de voetbalsters van Zwitserland of België.