Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsters loten op 8 december mee voor WK

Voetbalsters loten op 8 december mee voor WK

13 nov 2018, 22:00

SCHAFFHAUSEN (ANP) - De Nederlandse voetbalsters horen zaterdagavond 8 december bij de loting in Parijs welke landen ze volgend jaar treffen in de groepsfase van het WK. De 24 deelnemers worden in het futuristisch ogende muziekcentrum La Seine Musicale verdeeld over zes groepen van vier. Voor de indeling van de vier potten hanteert de FIFA de nieuwste wereldranglijst, die op 7 december uitkomt. Frankrijk is als gastland automatisch groepshoofd van poule A.

Oranje is op dit moment de nummer 10 van de mondiale ranglijst, maar na de dubbele zege op Zwitserland gaat de kampioen van Europa mogelijk stijgen. Alle landen die boven Oranje staan, hebben zich ook geplaatst voor het WK: de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada, Australië, Japan, Brazilië en Zweden. De andere landen die meedoen aan het WK zijn China, Italië, Zuid-Korea, Noorwegen, Spanje, Thailand en de debutanten Chili, Jamaica en Schotland. Daar komen nog vijf landen bij: drie uit Afrika, één uit Oceanië en de winnaar van de intercontinentale play-off tussen Argentinië en Panama.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.