Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsters in Alkmaar tegen Chili

Voetbalsters in Alkmaar tegen Chili

12 mrt 2019, 17:24

ZEIST (ANP) - De Nederlandse voetbalsters spelen de oefeninterland tegen Chili op dinsdag 9 april in Alkmaar. Het wordt voor de 'Leeuwinnen' hun eerste interland in het stadion van AZ. Een paar dagen eerder, op vrijdag 5 april, oefent de Europees kampioen voor het eerst in Arnhem, tegen Mexico.

De Chileense voetbalsters debuteren komende zomer op het WK in Frankrijk. Chili staat op de wereldranglijst op de 38e plaats. De ploeg van bondscoach José Letelier eindigde afgelopen jaar op de Copa América voor vrouwen als tweede achter Brazilië, maar voor Argentinië dat zich uiteindelijk via een intercontinentale play-off alsnog voor het WK plaatste. De Chileense vrouwen zitten op de mondiale eindronde in de groep bij Zweden, de Verenigde Staten en Thailand.

Oranje oefent vlak voor vertrek naar Frankrijk nog een keer. De tegenstander en locatie van de vriendschappelijke interland zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.