Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalsters in 2021 naar Engeland voor EK

Voetbalsters in 2021 naar Engeland voor EK

3 dec 2018, 14:38

NYON (ANP) - Het EK voetbal voor vrouwen wordt in 2021 in Engeland gehouden. Het bestuur van de Europese bond UEFA wees het toernooi maandag toe aan de enige kandidaat voor de organisatie. De Nederlandse voetbalsters veroverden vorig jaar op het EK in eigen land de titel en hopen die in 2021 aan de andere kant van de Noordzee te kunnen prolongeren. Aan het toernooi mogen zestien landen meedoen.

Engeland organiseerde in 2005 ook al het EK voor voetbalsters. Toen pakte Duitsland voor de vierde keer op rij het goud. De Engelse voetbalsters bereikten op het laatste EK de halve finales, waarin ze met 3-0 moesten buigen voor Oranje. Net als de 'Leeuwinnen' zijn ook de 'Lionesses' volgend jaar weer van de partij op het WK in Frankrijk.

De Engelse bond FA heeft stadions in Brighton, Londen, Milton Keynes, Nottingham, Rotherham, Sheffield, Southampton en Manchester (jeugdcomplex van City) voorgedragen als locaties voor het EK. Het is de bedoeling dat de finale op Wembley wordt gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.