Terug

Volg Vandaag Inside

Van Es ondanks gebroken middenhandsbeentje in basis

Van Es ondanks gebroken middenhandsbeentje in basis

11 juni 2019, 15:39

De Nederlandse voetbalsters beginnen om 15.00 uur met Kika van Es in de basis aan de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Nieuw-Zeeland. De linksback liep ruim een week geleden een gebroken middenhandsbeentje op en moest een operatie ondergaan. Van Es trainde een aantal dagen afzonderlijk van de groep, maar sloot vrijdag weer aan. Ze blijkt fit genoeg om te starten tegen Nieuw-Zeeland, dezelfde opponent als vier jaar geleden in de openingswedstrijd van de 'Leeuwinnen' op het WK in Canada.

Bondscoach Sarina Wiegman kondigde al aan dat ze met haar sterkst mogelijke ploeg wil beginnen. Stefanie van der Gragt en Dominique Bloodworth vormen het centrale duo. Anouk Dekker, doorgaans een vaste waarde centraal achterin, zit vanwege een schorsing op de tribune.

Opstelling: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth en Van Es; Groenen, Van de Donk en Spitse; Van de Sanden, Miedema en Martens.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.