Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalstadions mogen komend weekeinde weer volledig gevuld worden

Voetbalstadions mogen komend weekeinde weer volledig gevuld worden

15 feb 2022, 17:51

Clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie mogen vanaf komend weekeinde weer in een vol stadion voetballen. Bezoekers moeten wel een coronatoegangsbewijs tonen bij binnenkomst. Ze moeten een mondkapje dragen als ze zich binnen het stadion verplaatsen en op de tribune is een zitplaats verplicht.

Dat maakt Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dinsdagavond volgens ingewijden bekend tijdens een persconferentie over versoepeling van de coronaregels.

Bezoekers van duels in het profvoetbal hebben over anderhalve week, vanaf 25 februari, ook geen coronatoegangsbewijs meer nodig. Dit komt omdat de voetbalduels buiten worden afgewerkt. Voor grote evenementen binnen moeten bezoekers zich wel laten testen, volgens het zogeheten 1G-beleid.

Fortuna Sittard tegen Sparta Rotterdam is vrijdagavond het eerste duel in de Eredivisie dat weer in een vol stadion mag worden afgewerkt. Op die dag staan er ook acht duels in de Keuken Kampioen Divisie op het programma.

Clubs uit het betaalde voetbal mogen hun stadions sinds de vorige persconferentie over het coronavirus, op 25 januari, voor een derde met toeschouwers vullen. De fans moesten de afgelopen weken verspreid door het stadion zitten en onderling 1,5 meter afstand houden. Ze moesten ook in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs. Sommige wedstrijden werden vervroegd omdat de stadions na 22.00 uur uur leeg moesten zijn.

De voetbalstadions van clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie bleven van begin november tot eind januari leeg vanwege de oplopende coronacijfers. Clubs uit het betaalde voetbal voerden de afgelopen weken actie om alle stadions weer voller te krijgen.

Alle spelers kwamen anderhalve week geleden het veld op in shirts met daarop letters die de tekst 'stadions vol' vormden. De trainers en scheidsrechters droegen een button met daarop die tekst. Het Supporterscollectief, waarbij supportersverenigingen van vrijwel alle clubs zijn aangesloten, opende een online-petitie. Die is inmiddels bijna 40.000 keer ondertekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.