Terug

Volg Vandaag Inside

 Voetbalmoeheid toegeslagen bij Jan Boskamp

Voetbalmoeheid toegeslagen bij Jan Boskamp

3 mrt 2021, 19:48

De voetbalmoeheid is toegeslagen bij Jan Boskamp. De 72-jarige analist brengt normaal gesproken uren door voor de televisie, maar vindt er door het ontbreken van publiek niks meer aan. Nu ook de Champions League waarschijnlijk op de schop gaat vanaf 2024, krijgt Jan er langzaamaan genoeg van, zo vertelt hij in gesprek met Het Belang van Limburg.

'Die vernieuwde Champions League! Die slaat toch nergens op? De poulefase verdwijnt volledig en ze gaan met een stand werken. Weg spanning,' doelt Jan op de mogelijk vernieuwde opzet van het miljoenenbal vanaf 2024. Daarin zou het toernooi uitbreiden naar 36 deelnemers en wordt de huidige poulefase ingeruild voor één ranglijst van alle teams. Een club speelt tegen tien verschillende tegenstanders, waarbij de route naar de knock-outfase via een gewogen loting voor iedereen anders is.

'Het allerleukste blijft toch de knock-outfase', vindt Boskamp. 'Vroeger begon dat vanaf het begin al en kreeg je veel verrassingen. Zo’n Slavia Praag dat nu Leicester City uitschakelt in de Europa League bijvoorbeeld. Nou, dat ga je steeds minder krijgen in de Champions League.'

Boskamp ziet dat de veranderingen ten koste gaan van de kleinere clubs in het toernooi. 'De rijke ploegen worden alleen maar rijker en lopen weg van de rest. En dan zijn het nog slecht geleide clubs ook. Barcelona zou een miljard euro schuld hebben. Een normaal bedrijf moet dan de boeken dicht doen.'

'De voetbalmoeheid is bij mij toegeslagen', onhult het normaal zo enthousiaste voetbaldier. 'Ik ben een paar dagen geleden in slaap gevallen bij een Champions League-wedstrijd van Manchester City. Ze waren gewoon te sterk. Gelukkig begint de koers weer…' Ook het nieuwe toernooi van de UEFA, dat vanaf volgend seizoen zijn intrede doet, kan Jan niet bekoren: 'Je krijgt een Conference League. Alleen al de naam is vreselijk.'

In de online rubriek Koffie met Boskamp van Veronica Inside vertelde Jan dat hij bij het CL-duel tussen Sevilla en Dortmund nog wel had genoten van Erling Haaland: ‘Hij loopt sneller achteruit, dan ik ooit in m’n leven vooruit gedaan heb!' Bekijk het in de video hieronder.

Koffie met Boskamp: ‘Hij loopt sneller achteruit, dan ik ooit...
13:06
Koffie met Boskamp: ‘Hij loopt sneller achteruit, dan ik ooit...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.