Terug

Volg Vandaag Inside

Voetballers zien op WK voor het eerst via app hun individuele data

Voetballers zien op WK voor het eerst via app hun individuele data

23 sep 2022, 16:03

Voetballers kunnen in Qatar voor het eerst op een WK via een app zien hoe hard zij tijdens een wedstrijd hebben gesprint en hoeveel kansen ze hebben gecreëerd. Wereldvoetbalbond FIFA heeft die applicatie samen met spelersvakbond FIFPro ontwikkeld. Voetballers hadden aangegeven dat zij graag makkelijk toegang tot deze gegevens zouden willen.

De voetballers kunnen ook de voor hen belangrijke momenten uit wedstrijden terugzien vanuit meerdere camerastandpunten. Verder krijgen zij foto’s van zichzelf tijdens de wedstrijd en krijgen zij onder meer inzicht in hoeveel druk ze op tegenstanders hebben gezet en hoeveel sprints ze hebben afgelegd.

Het WK begint op 20 november. Nederland speelt in de groepsfase tegen gastland Qatar, Ecuador en Senegal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.