Terug

Volg Vandaag Inside

Lukaku houdt Inter aan kop van Serie A

Lukaku houdt Inter aan kop van Serie A

6 jan 2020, 23:48

Romelu Lukaku heeft Internazionale aan kop van de Serie A gehouden. De spits maakte twee van de drie doelpunten van zijn ploeg in de gewonnen uitwedstrijd tegen Napoli: 1-3.

Lukaku opende in de 14e minuut de score en kreeg in de 33e minuut bij zijn tweede treffer hulp van de blunderende doelman Alex Meret.

Arek Milik scoorde vlak voor rust voor Napoli (1-2).

Lautaro Martínez maakte na ruim een uur het derde doelpunt voor Internazionale, waarvoor Stefan de Vrij opnieuw het hele duel speelde.

Internazionale staat in punten gelijk met Juventus, maar heeft een beter doelsaldo dan de kampioen uit Turijn. Juventus won maandagmiddag al van Cagliari (4-0). Cristiano Ronaldo scoorde driemaal en bereidde een treffer van Gonzalo Higuaín voor.

Matthijs de Ligt zat opnieuw de hele wedstrijd op de bank bij Juventus. De verdediger is hersteld van een schouderblessure, maar zijn trainer Maurizio Sarri gaf toch weer de voorkeur aan Merih Demiral. "Ik ben de eerste die ervan overtuigd is dat Matthijs een van de beste verdedigers van de wereld zal worden", verklaarde Sarri die nog steeds geen beroep kan doen op zijn geblesseerde centrumverdediger Giorgio Chiellini. "Maar hij heeft veel moeten leren in zijn nieuwe leven hier. Dat is ook vrij normaal en Demiral geeft ons nu veel energie."

Zlatan Ibrahimovic kon zijn terugkeer bij AC Milan niet vieren met een treffer tegen Sampdoria (0-0). De 38-jarige Zweed mocht ruim een half uur meedoen maar stapte ontevreden van het veld. "De supporters hebben me geweldig ontvangen", zei hij. "Voor hen wilde ik zo graag scoren en daarna als een soort God juichen. Vlak voor de Curva", verwees hij naar de harde supporterskern van AC Milan. "Je kan zien dat deze ploeg vertrouwen mist", zei Ibrahimovic die vorige maand afscheid nam van LA Galaxy. "Ik ben hier pas net en ga deze ploeg helpen."

Hans Hateboer en Marten de Roon wonnen met Atalanta van Parma (5-0). De Roon gaf de voorzet voor de 1-0 van Alejandro Gómez. Atalanta staat vijfde met 34 punten, elf minder dan Juventus.

VIDEO - 'Matthijs, was het de Lukaku van de Youtube-filmpjes?'

Matthijs, was het de Lukaku van de Youtube-filmpjes?
1:53
Matthijs, was het de Lukaku van de Youtube-filmpjes?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.