Terug

Volg Vandaag Inside

Voetballer Barcelona voor Nederlandse rechter

Voetballer Barcelona voor Nederlandse rechter

4 dec 2018, 12:48

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam behandelt dinsdagmiddag een zaak die door Adidas is aangespannen tegen de Braziliaanse voetballer Rafinha van FC Barcelona. De 25-jarige middenvelder en international van Brazilië heeft volgens Adidas zijn sponsorverplichtingen geschonden. Het Duitse sportkledingmerk legt het geschil voor aan een Nederlandse rechter, omdat het gaat om een sponsorcontract dat is gesloten met een vennootschap van Adidas in Nederland. ,,En dus is daarop het Nederlandse recht van toepassing'', aldus de advocaat van Adidas.

Het oorspronkelijke sponsorcontract tussen Rafinha en Adidas liep afgelopen zomer af, maar werd stilzwijgend met vijf jaar verlengd omdat de voetballer niet gereageerd zou hebben op een verlengingsverzoek. De Braziliaan stapte intussen echter over naar Mizuno. Hij speelde op volledig zwarte schoenen van dat merk tot hij eind vorige maand een zware knieblessure opliep. De Barça-speler staat na zijn operatie voor een maandenlange revalidatie.

Adidas eist dat Rafinha weer hun schoenen en kleding gaat dragen. Het sportmerk wil dat de rechter daar een dwangsom van 100.000 euro per dag aan vastplakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.