Terug

Volg Vandaag Inside

'Voetballen in Premier League moreel onjuist vanwege virus'

'Voetballen in Premier League moreel onjuist vanwege virus'

8 jan 2021, 17:35

Het is "moreel onjuist" om te blijven voetballen in de Premier League, nu het aantal besmettingen met het coronavirus in Engeland oploopt. Dat zegt Steve Bruce, coach van Newcastle United. "Bovendien zijn wij net zo kwetsbaar als iedereen."

Eerder dit seizoen al werd Newcastle hard geraakt door een uitbraak van het virus, waarna onder meer het trainingscomplex tien dagen werd gesloten. "Ik begrijp dat er een financiële noodzaak is om te spelen, maar het voelt niet goed", zegt Bruce. "De situatie is beangstigend. Het houdt iedereen in zijn greep."

José Mourinho daarentegen pleitte voor het doorgaan van zoveel mogelijk wedstrijden. De Portugese coach speelt volgende week met Tottenham Hotspur tegen Aston Villa, dat momenteel tien spelers wegens corona op non-actief heeft staan.

"We willen absoluut spelen", zegt Mourinho. "We hebben nu al een wedstrijd achterstand en nog een erbij zou voor ons desastreus zijn. Gezien ons overvolle programma, met ook nog Europese wedstrijden, is er geen ruimte die nog in te halen."

Tot nu toe zijn vier duels in de Premier League uitgesteld vanwege corona. In de lagere divisies zijn dat er al ruim vijftig. Mourinho zei dat bij een laatste testronde deze week geen van zijn spelers positief testte.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.