Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalclubs willen iets terug voor groter WK

Voetbalclubs willen iets terug voor groter WK

26 mrt 2019, 17:42

AMSTERDAM (ANP) - De ECA, de belangenvereniging van ruim 200 Europese voetbalverenigingen, is alleen voorstander van een uitgebreid WK voor clubteams als de internationale wedstrijdkalender wordt veranderd. ,,Anders zien we op dit moment niet hoe zo'n evenement nog op de drukke speelkalender past", zei Edwin van der Sar, directeur van Ajax en vice-voorzitter van de ECA.

De ECA vergaderde dinsdag in Amsterdam over het plan van de wereldvoetbalbond FIFA om het WK voor clubs in 2021 uit te breiden naar 24 ploegen. ,,Wij zijn altijd bereid om te praten", zei Van der Sar. ,,We zijn ook niet tegen. Het gaat ons op de manier waarop de FIFA dit besloten heeft. In de zomer van dat jaar is er ook nog een finale van de Champions League en een eindstrijd om de Nations League en een Afrika Cup. Sommige competities beginnen alweer half augustus. Nu zijn er al voetballers die meer dan zeventig wedstrijden in een jaar spelen. Het houdt een keer op."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.