Terug

Volg Vandaag Inside

'Voetbalclubs slachtoffer van oplichting, fraudeur bedreigt bestuurders met de dood'

'Voetbalclubs slachtoffer van oplichting, fraudeur bedreigt bestuurders met de dood'

21 feb 2024, 09:24

Meerdere voetbalclubs en zaakwaarnemers hebben zich bij De Telegraaf en de KNVB gemeld om oplichting. Een 26-jarige voetballer zou zich hebben voorgedaan als directielid van voetbalclubs om te onderhandelen over de aankoop van spelers. Daarbij moesten voorschotten worden betaald. De KNVB neemt de zaak hoog op.

Het gaat om clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en clubs en zaakwaarnemers uit in ieder geval België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Zweden en een Oost-Europees land.

"We nemen de zaak zeer serieus. Vanwege doodsbedreigingen die er zijn geuit en het internationale karakter", zegt bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB. Clubs zijn ingelicht en gevraagd om alert te zijn. Er is door meerdere gedupeerden aangifte gedaan bij de politie. "Maar wij hebben nu als KNVB de landelijke eenheid van de politie ingelicht om de zaak naar een hoger niveau te tillen." Er zou sprake zijn van betalingen van 2500 tot enkele tienduizenden euro's per gedupeerde, bevestigt ook de bond.

De Telegraaf beschikt over een van de aangiftes, opgenomen gesprekken met bedreigingen en vervalste contracten. De bedreigingen zijn huiveringwekkend. "We hebben je paspoortgegevens en zullen je vinden. We pakken alles van je af. Mij vind je nooit", zegt een man in het Engels tegen een van de zaakwaarnemers met wie deze krant sprak. Het gesprek is opgenomen. De man zegt dat hij ook met de dood werd bedreigd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.