Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalclub Unitas'30 komt met straffen voor schelden met kanker: rode kaart en kantine poetsen

Voetbalclub Unitas'30 komt met straffen voor schelden met kanker: rode kaart en kantine poetsen

30 jan 2023, 10:00

Er wordt op de Nederlandse voetbalvelden regelmatig gescholden met de ziekte kanker. De amateurclub Unitas’ 30 uit Etten-Leur is hier helemaal zat van en past zware sancties toe op spelers die er toch nog mee schelden.

De club wil om diverse redenen het woord niet meer horen als krachtterm vertelt voorzitter Ton Staaltjes tegenover Hart van Nederland.  “Iedereen heeft wel iemand in zijn familie of kennissenkring die aan de ziekte overleden is of er heel veel last van heeft. Die pijn willen we niet meer op onze velden horen”.

De club had al een commissie sportiviteit en respect opgezet. “Het lijkt de laatste jaren toch steeds meer te gebeuren. Zelf kinderen van 9 en 10-jarigen schelden met de term. We kregen om ons heen ook te horen dat we er iets aan moesten doen”. Aldus Staaltjes.

De club zet zware straffen op het schelden met de ziekte. Wanneer een speler van de club of de tegenstander toch het woord kanker als scheldwoord gebruikt krijgt diegene een directe rode kaart. Is het een speler van Unitas’ 30 dan moet deze persoon voor straf een taak doen voor de club zoals het schoonmaken van de kantine of kleedkamers. Een andere straf die van toepassing kan zijn is dat de speler om 7:00 uur in de ochtend aanwezig moet zijn om de cornervlaggen klaar te zetten.

Bekijk hieronder de reportage van Hart van Nederland.

Voetbalclub Unitas'30 gaat schelden met kanker bestraffen: rode kaart en kantine poetsen
1:53
Voetbalclub Unitas'30 gaat schelden met kanker bestraffen: rode kaart en kantine poetsen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.