Terug

Volg Vandaag Inside

Voetbalbonden Denemarken en Noorwegen gaan Rusland ook boycotten

Voetbalbonden Denemarken en Noorwegen gaan Rusland ook boycotten

28 feb 2022, 11:33

De voetbalbonden van Denemarken en Noorwegen willen voorlopig niet meer tegen Rusland spelen. Dat hebben ze besloten na de Russische inval in Oekraïne.

'We zijn solidair met landen die eerder al deze beslissing hebben genomen', zegt Jakob Jensen, topman van de Deense bond. Hij riep bovendien de FIFA op Rusland uit te sluiten van alle evenementen.

Het Deense vrouwenelftal speelt in dezelfde WK-kwalificatiegroep als Rusland. De wedstrijd tegen de Russinnen stond gepland voor september. De Deense jeugd (onder 19) zou al over een paar weken tegen Rusland spelen.

De voorzitter van de Noorse voetbalbond, Terje Svendsen, sloot zich aan bij het protest. 'Wij denken, net als eerder Zweden, Polen en Tsjechië, dat spelen tegen Rusland op dit moment uitgesloten is.'

FIFA kondigde zondagavond sancties af tegen Rusland, maar sloot het land niet uit van deelname aan wedstrijden. 'Geen enkele internationale competitie mag nog afgewerkt worden op Russisch grondgebied, thuiswedstrijden van Rusland moeten op neutraal terrein en zonder toeschouwers gespeeld worden', aldus 's werelds overkoepelende voetbalfederatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.