Terug

Volg Vandaag Inside

Vliegtuig naar Canada keert terug op Schiphol vanwege agressieve passagier

Vliegtuig naar Canada keert terug op Schiphol vanwege agressieve passagier

26 mrt 2023, 19:10

Een KLM-vliegtuig met Canada als bestemming is zondag teruggekeerd naar Schiphol, omdat een passagier zich agressief gedroeg. De man is op de luchthaven aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

Al aan boord werd de agressieve passagier overmeesterd en geboeid door de bemanning, laat de marechaussee weten. "Ergens boven IJsland is de man zich agressief gaan gedragen", vertelt een woordvoerder van de marechaussee.

De aanleiding voor het agressieve gedrag is vooralsnog onduidelijk. De gezagvoerder van het toestel vond het in elk geval ernstig genoeg om rechtsomkeert te maken en terug naar Nederland te vliegen, met grote vertraging tot gevolg voor alle medepassagiers. De vlucht had Calgary als eindbestemming.

Bemanningsleden van vliegmaatschappijen volgen weleens trainingen bij de marechaussee om precies met dit soort situaties om te gaan. "Het is belangrijk dat ze weten hoe te handelen in zo'n kleine ruimte", zegt de woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.