Terug

Volg Vandaag Inside

Vlaar: 'Frenkie voetbalt alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft'

Vlaar: 'Frenkie voetbalt alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft'

9 dec 2021, 10:02

Ron Vlaar denkt dat Frenkie de Jong er goed aan zal doen om uit te kijken naar een andere club. De oud-voetballer denkt dat de middenvelder van FC Barcelona elders beter tot zijn recht komt. 

FC Barcelona verloor woensdag met 3-0 van Bayern München en moet verder in de Europa League. Ook de Jong, die bij de Catalanen in de basis begon, kon het verschil niet maken. ‘Hij voetbalt nu alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft’, zegt Vlaar in zijn analyse voor RTL. ‘Je weet wat hij kan brengen, maar in dit elftal komt het gewoon niet tot uiting. Ik denk dat hij totaal niet op zijn plek is op dit moment.’

De Jong verruilde Ajax in 2019 voor FC Barcelona, maar stond ook in de belangstelling van onder andere Manchester City, PSG en de tegenstander van woensdag, Bayern München. ‘Ik denk dat hij zich nog wel eens achter de oren krabt in de keuzes die hij gemaakt heeft’, zegt Vlaar. ‘Hij kon ook naar Bayern München. Denk je niet dat Frenkie op een andere manier zou voetballen in een team als Bayern? Die flair die hij bij Ajax had, komt veel meer terug in zo'n elftal. Barcelona heeft nu niet zo'n team en ze kunnen ook niet zomaar investeren. Gaat Frenkie de komende jaren de kar trekken en ze terugbrengen naar het niveau dat we gewend zijn? Ik denk het niet. Ik denk dat hij zich ook de kwaliteiten toedicht dat hij in zo'n elftal kan spelen, dat is Barça gewoon niet.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.