Terug

Volg Vandaag Inside

Vlaamse minister veroordeelt Overmars-aanstelling Antwerp: 'Uit respect voor de slachtoffers'

Vlaamse minister veroordeelt Overmars-aanstelling Antwerp: 'Uit respect voor de slachtoffers'

30 mrt 2022, 12:30

De Vlaamse minister van Sport, Ben Weyts, heeft er weinig begrip voor dat de Belgische voetbalclub Antwerp FC Marc Overmars recent heeft aangesteld als technisch directeur. Overmars tekende zes weken na zijn vertrek bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag een contract, terwijl er nog een onderzoek naar hem loopt.

'Er is niks strafbaars aan het verspreiden van sms'jes en andere berichten met, op zijn zachtst gesteld, suggestieve foto's. Maar het onderzoek loopt nog en ik begrijp niet waarom Antwerp dat onderzoek niet kon afwachten. Al was het maar uit respect voor de slachtoffers, voor de betrokken instanties en voor het integriteitsbeleid van onze Nederlandse collega's', zei Weyts.

'Er is ook wel een moreel aspect aan verbonden. Waarbij je, denk ik, wel wat vragen kan stellen bij het verloop van de aanstelling en de communicatie. Ik begrijp ook niet waarom die transfer nu zo hoogdringend was."

Weyts hoopt dat Antwerp FC snel van zich laat horen. 'We kijken uit naar de reacties van de profclub in kwestie', besloot Weyts. 'Ik denk dat men er daar goed aan zou doen om, voor het behoud van eigen lijf en leden, met enige acties voor de dag te komen.'

In België werd verontwaardigd gereageerd op de aanstelling van Overmars. 'Je kan wel zeggen dat iedereen een tweede kans verdient, maar Antwerp geeft die slachtoffers zo als het ware wel een nieuwe klap', schreef oud-voetballer Marc Degryse. 'Ik kan veel begrijpen maar dit niet. Echt niet', was de reactie van voormalig international Frank van der Elst.

Advocaat Job Knoester zag in de uitzending van Vandaag Inside de presentatie van Marc Overmars bij Antwerp en is van mening dat hij het anders had moeten pakken. Bekijk het fragment hieronder terug.

Advocaat Job Knoester zag presentatie Overmars: ‘Had hij anders moeten aanpakken’
4:08
Advocaat Job Knoester zag presentatie Overmars: ‘Had hij anders moeten aanpakken’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.