Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse ziet technisch directeur per direct vertrekken naar Genoa

Vitesse ziet technisch directeur per direct vertrekken naar Genoa

10 dec 2021, 11:28

Vitesse moet afscheid nemen van technisch directeur Johannes Spors. De 39-jarige Duitser stapt over naar de Italiaanse club Genoa, waar hij dezelfde functie gaat bekleden. Spors, die begin vorig jaar naar Vitesse kwam, verlengde afgelopen zomer zijn contract in Arnhem nog tot de zomer van 2024.

Vitesse heeft met Genoa, de nummer 19 van de Serie A, een akkoord bereikt over een directe overstap van de Duitser. "Het is niet makkelijk om Vitesse te verlaten, maar voor mij is het een prachtige uitdaging om in de Serie A aan de slag te gaan", aldus Spors. "Hoewel ik geen deel meer zal uitmaken van het project van Vitesse, heb ik er alle vertrouwen in dat de toekomst van de club er rooskleurig uitziet."

Spors ging in april 2020 aan de slag bij Vitesse, als opvolger van Mohammed Allach. De Duitser haalde zijn landgenoot Thomas Letsch als trainer naar Arnhem. Vitesse haalde vorig seizoen de finale van het toernooi om de KNVB-beker, waarin landskampioen Ajax met 2-1 te sterk bleek.

Marcel Klos, de assistent van Spors, neemt voorlopig de taken van zijn landgenoot over. "Wij gunnen hem deze kans, maar vinden het tegelijkertijd jammer dat hij vertrekt", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk over Spors. "Ook de timing is niet ideaal, maar we zullen ons direct gaan focussen op het aantrekken van een waardige vervanger."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.