Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse wint van FC Twente in duel van de strafschoppen

Vitesse wint van FC Twente in duel van de strafschoppen

4 apr 2021, 00:15

In een wedstrijd waarin slechts werd gescoord uit strafschoppen heeft Vitesse gewonnen van FC Twente. In de Veste van Enschede benutten de Arnhemmers er twee, tegen de thuisclub 1 (1-2). Vitesse staat daardoor voorlopig op gelijke hoogte met nummer 3 PSV. De laatste overwinning van FC Twente dateert alweer van 14 februari, uit bij Vitesse.

Oussama Tannane maakte 5 minuten in blessuretijd het beslissende doelpunt. Hij mocht aanleggen van 11 meter, nadat Jesse Bosch een overtreding maakte op Maximilian Wittek.

Danilo zette FC Twente na 20 minuten op voorsprong. De Braziliaan benutte een strafschop, toegekend door scheidsrechter Pol van Boekel na een handsbal van aanvoerder Danilho Doekhi. Hij passeerde Jeroen Houwen, de vervanger van de licht geblesseerde Remko Pasveer in het doel van de Arnhemmers.

Daarna kwamen er kansen voor Vitesse. Zo schoot Oussama Tannane eerst een vrije trap op de lat en vervolgens knalde hij een rakelings over. Verder zag Matúš Bero een schot geblokt.

Vlak voor rust werd het alsnog gelijk, opnieuw werd de treffer gemaakt van 11 meter. Dit keer mocht Tannane aanleggen, na hands van Kik Pierie. In extra tijd van het eerst deel kwam Vitesse zelfs nog bijna op voorsprong, maar Armando Broja stuitte op doelman Joël Drommel.

Ook na de hervatting waren de meeste mogelijkheden voor Vitesse. De beloning leek uit te blijven, totdat Van Boekel in de 95e minuut opnieuw naar de stip wees. FC Twente moet het nog steeds doen zonder routinier Wout Brama.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.