Vitesse wint ondanks rood voor Bazoer op bezoek bij FC Utrecht

14 mrt 2021, 17:40

Vitesse blijft in de race om de tweede plek in de Eredivisie na een zege bij FC Utrecht. De Arnhemmers van coach Thomas Letsch wonnen met 3-1 en houden AZ en PSV in zicht. Ze staan vierde met 51 punten, 1 minder dan AZ en 4 minder dan PSV.

Utrecht kwam in eigen huis op voorsprong via Gyrano Kerk, maar leverde die marge al snel weer in. Oussama Darfalou maakte nog in de eerste helft gelijk. Na de rust bracht Darfalou Vitesse uit een strafschop op 1-2. Maximilian Wittek maakte er met een schot van afstand 1-3 van. Vitesse eindigde de wedstrijd met tien man na het tweede geel voor de in de ploeg teruggekeerde Riechedly Bazoer.

Bij Vitesse ontbraken Enzo Cornelisse, Matus Bero en Oussama Tannane wegens schorsingen. De Arnhemmers troffen in Utrecht een ploeg die sinds de 1-0-nederlaag in Arnhem in januari slechts één keer had verloren.

Na balverlies van Vitesse en een voorzet van Bart Ramselaar opende Kerk in de 41e minuut de score. Darfalou maakte enkele minuten later gelijk.

Vitesse kwam in de tweede helft op 2-1. Arbiter Jochem Kamphuis wees na ingrijpen van de VAR na een tik van doelman Eric Oelschlagel op Darfalou naar de stip. Darfalou schoot zelf raak. Met het rake afstandsschot van Wittek kwam Vitesse op een veilige marge, die zelfs na het rood voor Bazoer niet in gevaar kwam.