Vitesse verliest ook van FC Twente

14 feb 2021, 19:45

Vitesse is het spoor bijster in de Eredivisie. De club uit Arnhem verloor zondag ook de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-2). Queensy Menig en de in blessuretijd ingevallen Thijs van Leeuwen bezorgden de bezoekers uit Enschede de eerste zege in zeven competitieduels.

Vitesse stond vorige maand nog in punten gelijk met koploper Ajax. Na vier competitiewedstrijden met slechts 1 punt is het elftal van trainer Thomas Letsch gezakt naar de vierde plaats. De achterstand op Ajax is opgelopen tot 11 punten.

Vitesse vierde afgelopen week wel succes in het bekertoernooi. De formatie verzekerde zich met een benauwde zege bij Excelsior (0-1) van een plaats in de halve finales tegen de winnaar van het duel tussen NEC en VVV-Venlo, dat woensdag wordt afgewerkt.

Menig scoorde na 16 minuten op aangeven van Narsingh. Het was de eerste treffer van de club uit Enschede na 444 minuten voetballen in de Eredivisie. Vitesse zag al voor rust Oussama Tannane geblesseerd uitvallen. De aanvallende middenvelder was dit seizoen met vijf doelpunten en vijf assists al vaak belangrijk voor de ploeg die volgende week bij PSV op bezoek gaat.

Vitesse probeerde het na rust wel op het slechte veld van het Gelredome. De thuisploeg drong FC Twente ver terug, maar kreeg weinig kansen om de eerste thuisnederlaag van dit seizoen nog te voorkomen.