Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse stapt naar KNVB met klachten over de VAR

Vitesse stapt naar KNVB met klachten over de VAR

4 mrt 2020, 10:32

Vitesse heeft voetbalbond KNVB om opheldering gevraagd rondom recente beslissingen van de VAR. De club uit Arnhem doet dat naar aanleiding van "bewezen foutieve beslissingen bij de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle en de thuiswedstrijd tegen PSV". De club is benieuwd hoe er consequenter kan worden omgegaan met arbitrale beslissingen en gaat daarover in gesprek met de voetbalbond, laat Vitesse weten.

"Hoewel we ons verlies uiteraard nemen, zijn we aantoonbaar benadeeld", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Het wekt frustratie en irritatie in de hand als beslissende momenten nadelig uitpakken, temeer omdat zowel de dienstdoende arbiter als in een andere wedstrijd een KNVB-official achteraf allebei eerlijk hebben aangegeven dat er kapitale fouten zijn gemaakt."

Vitesse geeft aan dat ze voorstander van de VAR zijn, maar er moet volgens de club consequenter gehandeld worden. "De insteek van de VAR is dat wedstrijden eerlijker verlopen. Wij zijn daarom voor de ontwikkeling van de VAR."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.