Terug

Volg Vandaag Inside

'Vitesse staat op omvallen: KNVB dreigt proflicentie op korte termijn in te trekken'

'Vitesse staat op omvallen: KNVB dreigt proflicentie op korte termijn in te trekken'

27 mrt 2023, 16:23

Vitesse staat op omvallen, meldt het Algemeen Dagblad. De KNVB dreigt op korte termijn de proflicentie van de Arnhemse club in te trekken. Vitesse stapt daarom uit nood weer naar de rechter, om via een turbospoedbehandeling het speelrecht voor volgend seizoen te garanderen.

De situatie is ontstaan doordat Vitesse in conflict ligt met stadion GelreDome. De Eredivisionist heeft in 2018 zelf de huur opgezegd en een nieuw huurcontract ligt er niet. Het lukt Vitesse niet om met stadioneigenaar Nedstede, gerund door zakenman Michael van de Kuit, overeenstemming te bereiken.

De afgelopen weken zijn er diverse rechtszaken gevoerd en een deal leek al die tijd meerdere keren dichtbij, maar uiteindelijk ketste alles telkens toch weer af. Vitesse heeft nu, naar de letter van de wet, vanaf 1 oktober 2023 geen stadion meer.

Zonder stadion vervalt ook de proflicentie van Vitesse. De KNVB eist voor 11 april duidelijkheid van de Arnhemse club. Als de club geen stadion aan kan wijzen voor het nieuwe seizoen, wordt de proflicentie ingetrokken.

Vitesse stapt daarom uit nood weer naar de rechter, om via een turbospoedbehandeling het speelrecht voor volgend seizoen te garanderen. Er moet ook nog een rechterlijke uitspraak komen in een bodemprocedure over het eeuwige speelrecht in het stadion, maar die uitspraak volgt pas rond 26 april. Dat komt voor Vitesse te laat.

Het spoedappel komt voor bij het gerechtshof in Arnhem en wordt op 7 april behandeld. De uitspraak moet dan vóór 11 april worden gedaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.