Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse pakt clubrecord met zege op Fortuna

Vitesse pakt clubrecord met zege op Fortuna

29 nov 2020, 16:05

Vitesse heeft met de nodige moeite gewonnen van Fortuna Sittard. De nummer 2 van de eredivisie dankte de zege aan treffers van invaller Oussama Darfalou en Armando Broja (2-0). De overwinning leverde de Arnhemmers een clubrecord op. Vitesse, dat dit seizoen alleen van koploper Ajax verloor, haalde 25 punten uit de eerste tien competitieduels. Vorig seizoen stelde de ploeg het eigen record al scherper met 23 punten.

Fortuna wacht nog op de eerste zege van het seizoen, maar was toch vooral voor een punt naar het GelreDome gekomen. Onder interim-coach Sjors Ultee leek die opzet lang te slagen. De Limburgers hielden de thuisploeg zo goed mogelijk weg van het doel van Yanick van Osch. Al waren er wel kansjes, onder meer voor Oussama Tannane, Matus Bero en Loïs Openda.

Vitesse-trainer Thomas Letsch bracht na ruim een uur met Darfalou voor Sondre Tronstad een extra aanvaller in het veld. De wissel betaalde zich al in de 71e minuut uit toen de Algerijn raak kopte op aangeven van Tannane. De spelmaker was ook goed voor de assist bij de tweede treffer. In de 83e minuut schoot Broja raak uit een vrije trap van Tannane.

Bij Vitesse, dat 2 punten minder heeft dan Ajax, stond Enzo Cornelisse (17) voor het eerst in de basis. Hij is de zoon van oud-voetballer Tim Cornelisse.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.