Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse wint met tien man en komt gelijk in punten met Ajax

Vitesse wint met tien man en komt gelijk in punten met Ajax

8 nov 2020, 17:42

Vitesse is met tien man zonder problemen overeind gebleven tegen een mak FC Emmen. De ploeg van trainer Thomas Letsch won met 3-1 en staat daardoor weer naast Ajax aan kop van de eredivisie met 21 punten.

De teruggekeerde Oussama Tannane, hij ontbrak de afgelopen weken vanwege een schorsing en een coronabesmetting, gaf het startsein voor een makkelijke middag in Arnhem. De aanvallende middenvelder benutte een penalty en knalde na een mooie slalom raak, waarmee hij Vitesse binnen het halfuur op 2-0 zette.

Een rode kaart voor Riechedly Bazoer leek na een half uur de ommekeer in te leiden. Na tussenkomst van de VAR kreeg de middenvelder rood in plaats van geel voor een overtreding op Sergio Peña. Maar ook met tien man was Vitesse veel te sterk voor Emmen. Loïs Openda vergrootte de zorgen bij de ploeg van trainer Dick Lukkien door vlak voor rust zelfs 3-0 te maken.

Opleving

In de tweede helft zorgde Luciano Carty bij zijn eredivisiedebuut voor een opleving bij Emmen. Michael de Leeuw maakte de 3-1 op aangeven van Carty en de 19-jarige invaller kreeg zelf een grote kans op de aansluitingstreffer, maar schoot van dichtbij naast.

Emmen wacht nog altijd op de eerste overwinning dit seizoen en staat met drie punten voorlaatste.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.