Vitesse laat de winst liggen tegen FC Emmen

1 dec 2018, 21:54

ARNHEM (ANP) - FC Emmen heeft in Arnhem een punt gepakt tegen Vitesse. De nieuwkomer in de eredivisie hield de thuisclub op 1-1. Vitesse kreeg in de slotfase een grote kans om de winst te pakken, maar aanvoerder Bryan Linssen schoot een strafschop hoog over het doel. Linssen wachtte heel lang met zijn aanloop en gleed uit toen hij eindelijk schoot.

De linksbuiten had Vitesse, dat in de eerste helft domineerde, na een half uur op voorsprong gekopt. De bezoekende ploeg van trainer Dick Lukkien toonde veerkracht. Kort na rust kopte Caner Cavlan de gelijkmaker binnen, na een moeizame redding van doelman Eduardo op een schot van Glenn Bijl.

Vitesse ging in de slotfase vol op jacht naar de winnende treffer, maar de thuisclub wist doelman Kjell Scherpen niet te passeren. Linssen was in de blessuretijd nogmaals heel dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal vloog recht in de handen van de keeper van Emmen.

Tranen

Vitesse nam in de rust afscheid van oud-aanvoerder Guram Kashia, die afgelopen zomer na acht jaar vertrok uit Arnhem. De Georgische verdediger werd benoemd tot 'Zilveren Vitessenaar'. Hij nam de onderscheiding met tranen in zijn ogen in ontvangst.

Vitesse staat met 22 punten op de vijfde plaats, FC Emmen is met veertien punten de nummer vijftien.