Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse krijgt nieuw veld in stadion Gelredome

Vitesse krijgt nieuw veld in stadion Gelredome

18 feb 2021, 18:59

Vitesse laat het grasveld in stadion Gelredome per direct vervangen. Het veld werd de afgelopen weken vanwege een haperend drainagesysteem steeds slechter en heeft veel kale plekken. De werkzaamheden beginnen vrijdag, volgende week zaterdag moet Vitesse dan al voor het eerst op het nieuwe veld gaan voetballen tegen VVV-Venlo.

"Het hebben van een goed speelveld is één van de randvoorwaarden die hoort bij topsport", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Omdat het huidige veld in dusdanige slechte staat is, hebben we gekozen om dit op korte termijn aan te pakken door een volledig nieuw speelveld aan te leggen. We gaan er daarmee vanuit dat we de rest van het seizoen een goed bespeelbare mat in het stadion hebben liggen."

Vitesse, dat als huurder jaarlijks zo'n 1,8 miljoen euro betaalt om in Gelredome te voetballen, wil niet zeggen welke partij de veldvervanging betaalt. De ploeg van trainer Thomas Letsch speelt zondag uit tegen PSV en heeft daarna drie thuiswedstrijden in een week tijd op het programma staan: twee keer in vier dagen tegen VVV (competitie en halve finale beker) en op 7 maart tegen AZ.

Het veld dat wordt vervangen, ligt sinds september 2015 in het stadion. Gelredome beschikt net als de Johan Cruijff ArenA over een dak dat bij slecht weer dichtgaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.