Terug

Volg Vandaag Inside

Vitesse houdt Gelredome voor fans toch dicht bij bekerfinale

Vitesse houdt Gelredome voor fans toch dicht bij bekerfinale

14 apr 2021, 11:36

Supporters van Vitesse kunnen de bekerfinale van hun club zondag tegen Ajax toch niet op grote schermen in stadion Gelredome zien. Vitesse heeft besloten af te zien van het evenement.

"We merken dat de bekerfinale in Arnhem en omgeving ontzettend leeft. De hele stad kleurt geel en zwart dankzij initiatieven van supporters, sponsors, winkeliers en de gemeente Arnhem. Tegelijkertijd is de afgelopen dagen gebleken dat het animo onder onze supporters om de wedstrijd op grote schermen in Gelredome te gaan kijken beperkt is", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk.

Tot dusverre hadden enkele honderden supporters zich ingeschreven. Zij zijn woensdag geïnformeerd.

Naast de geringe interesse was het vanwege restricties rondom het coronavirus ook lastig het evenement te organiseren, aldus Vitesse. Zo is de testcapaciteit zaterdag, een dag voor de wedstrijd, in Arnhem beperkt. Ook mag er na 20.00 uur geen alcohol meer worden geschonken. "Ook de hoge kosten in relatie tot de beperkte belangstelling laten ons geen andere keuze, in een tijd waarin we zuinig moeten omgaan met onze middelen", aldus Van Wijk.

Het evenement dat speciaal voor leden van de businessclub zou worden georganiseerd, gaat mogelijk wel door. Vitesse onderzoekt die opties nog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.