Vitesse en Heerenveen in balans: 1-1

13 dec 2020, 15:21

Vitesse heeft opnieuw punten laten liggen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Thomas Letsch kwam in Arnhem tegen sc Heerenveen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. De achterstand op koploper Ajax, dat zaterdag al met 4-0 won van PEC Zwolle, liep daardoor op tot 4 punten.

Vitesse had vorige week in Zwolle de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren (2-1). Letsch kon tegen subtopper Heerenveen geen beroep doen op Armando Broja. De Albanese aanvaller, die al vijf keer scoorde, testte positief op het coronavirus. Loïs Openda keerde als vervanger van Broja terug in de basis.

De thuisclub had voor rust een overwicht, zonder veel kansen te creëren. Toch kwam Vitesse in de 39e minuut op voorsprong. Darfalou kreeg de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten, nadat Danilho Doekhi de bal tegen Openda op had geschoten. De Algerijn Oussama Darfalou schoot uit de draai raak: 1-0.

Heerenveen, dat in de laatste drie wedstrijden ook al was uitgekomen op een gelijkspel, kwam aan het begin van de tweede helft op gelijke hoogte. Vitesse-doelman Remko Pasveer wist schoten van Benjamin Nygren en Sherel Floranus nog te pareren, maar hij was kansloos toen Floranus bij de rebound weer vrij kon inschieten.