Vitesse boekt tegen VVV eerste zege in competitie in maand tijd

27 feb 2021, 23:29

Vitesse weet weer wat winnen is. De Arnhemmers versloegen VVV-Venlo in de Eredivisie met 4-1. Dat betekende de eerste overwinning in de competitie sinds 23 januari. Uit de vijf duels daarna pakte Vitesse slechts 1 punt.

Vitesse en VVV staan dinsdag opnieuw tegenover elkaar in de Gelredome, dan in de halve finale van de KNVB-beker.

Loös Openda bracht Vitesse al in de 3e minuut op voorsprong. De Belgische aanvaller schoot de bal, op aangeven van Armando Broja, via de onderkant van de lat in het doel. De gelijkmaker kwam op naam van topscorer Georgios Giakoumakis, die in de 19e minuut een strafschop mocht nemen na een overtreding van Riechedly Bazoer. Giakoumakis staat na 23 duels op 23 doelpunten in de Eredivisie. De laatste speler die in zijn eerste 23 Eredivisieduels meer dan 22 treffers maakte, was Henk Groot namens Ajax in het seizoen 1959/1960. Hij scoorde 24 keer.

Bazoer maakte zijn fout in de tweede helft goed. De centrale verdediger zette in de 57e minuut zelf de aanval op en na een korte combinatie schoot hij de bal met zijn linkervoet hoog in het doel. Sondre Tronstad zorgde een kwartier voor tijd met een van richting veranderd schot voor de 3-1 en daarna scoorde ook Broja nog.

VVV was vorige maand Vitesse in Venlo nog met 4-1 de baas. Giakoumakis scoorde toen vier keer.

Vitesse ging door de winst Feyenoord op de ranglijst voorbij en staat voorlopig vierde. VVV heeft de laatste vier duels allemaal verloren en moet RKC Waalwijk nu voor laten gaan. VVV staat vijftiende, met 7 punten meer dan nummer 16 ADO Den Haag.