Vitesse aan kop na grote zege op FC Groningen

12 aug 2018, 18:31

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de eigen supporters bij de start van de competitie goed vermaakt. De Arnhemmers versloegen FC Groningen zondag met 5-1 en lieten vooral in de tweede helft leuk voetbal zien. Vitesse gaat door de ruime winst aan kop in de eredivisie.

De vele doelpunten zal Vitesse nog wat hoop geven voor de return in de derde kwalificatieronde van de Europa League komende week tegen FC Basel. De Zwitsers wonnen donderdag in blessuretijd in Gelredome: 0-1.

Tegen Groningen opende Bryan Linssen halverwege de eerste helft de score. De aanvaller kwam goed voor Género Zeefuik en passeerde doelman Sergio Padt. Na een mooie aanval maakte de Japanner Ritsu Doan in de 38e minuut gelijk, maar door een rake kopbal van Matus Bero ging Vitesse toch met een voorsprong rusten.

Na de pauze had Groningen, waar trainer Danny Buijs debuteerde, nog maar weinig in te brengen. Roy Beerens zorgde, ietwat gelukkig, in de 62e minuut voor de 3-1. Jake Clarke-Salter maakte vier minuten later met zijn hoofd de 4-1 en het mooiste doelpunt kwam op naam van Tim Matavz. De spits schoot van ver buiten de zestien de bal in de 71e minuut fraai achter Padt.