Terug

Volg Vandaag Inside

Viroloog Van Ranst thuis lastiggevallen door 'abjecte idioten' uit Nederland

Viroloog Van Ranst thuis lastiggevallen door 'abjecte idioten' uit Nederland

6 mrt 2022, 15:55

Marc van Ranst laat zondag via Twitter weten dat hij is lastiggevallen door tegenstanders van de coronamaatregelen. Volgens de viroloog wilde een groep uit Nederland hem een prijs overhandigen met de naam van Anton Mussert, die in de Tweede Wereldoorlog leiding gaf aan de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB).

De Anton Mussertprijs is een initiatief van een groep tegenstanders van het coronabeleid. Volgens de initiatiefnemers gaat het om een satirische prijs voor mensen die 'leugens zouden rondstrooien'. Het zou moeten duidelijk maken dat Van Ranst 'aan de verkeerde kant van de geschiedenis' zou staan.

'Een groepje antivaxers kwam met een cameraploeg uit Nederland op een zondag aan mijn woning aanbellen. Ze wilden de Anton Mussertprijs overhandigen', schrijft de Belgische hoogleraar, die de actie heeft verafschuwd. 'Ik heb de deur in hun gezicht toegesmeten en eens goed gevloekt. Wat een abjecte idioten!'

Van Ranst omschrijft de groep als 'een stelletje suffe maligne droeftoeterige kloefkappers' en waarschuwt het collectief achter de prijs voor een nieuwe poging. 'Als jullie een volgende keer aan mijn deur staan, maken jullie kennis met de tuinslang. Dan zijn jullie natte suffe maligne droeftoeterige kloefkappers', besluit de viroloog zijn tirade.

De viroloog was eerder te gast bij VI Vandaag en blikte 'In de wandelgangen' samen met Wilfred terug op zijn aanwezigheid in het programma. Waarom zei de Vlaamse viroloog 'ja' tegen het programma en is het voor herhaling vatbaar? Bekijk het in de video hieronder!

In de wandelgangen met Marc van Ranst: 'Voor een wetenschappelijk programma vond ik het zeer goed'
2:53
In de wandelgangen met Marc van Ranst: 'Voor een wetenschappelijk programma vond ik het zeer goed'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.