Terug

Volg Vandaag Inside

Virgil van Dijk reageert op kritiek: 'Dan heb je meteen de poppen aan het dansen'

Virgil van Dijk reageert op kritiek: 'Dan heb je meteen de poppen aan het dansen'

27 dec 2023, 10:03

In een recent interview met het Algemeen Dagblad heeft Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk openhartig gereageerd op de kritiek die hij gedurende het afgelopen jaar veelvuldig ontving over zijn leiderschap.

Verschillende Nederlandse televisie-analytici waaronder Marco van Basten, Kenneth Perez en Johan Derksen lieten zich kritisch uit, met uitspraken als: "Hij praat veel, maar hij zegt niks," "Ik vind hem helemaal niet op een leider lijken." en "Een karakterloos piepeltje dat met alle winden meewaait."

Van Dijk neemt de kritiek echter met nuchterheid: "Kritiek hoort er gewoon bij, en het is ook helemaal geen probleem als het terecht is. Maar daarin zit wel een beetje het verschil. Als voetballer weet je zelf heel goed wanneer je goed of slecht hebt gespeeld, dus óók of kritiek terecht is. Maar het komt ook voor dat opmerkingen vooral bedoeld zijn als effectbejag. Dat er dingen worden gezegd om het te kunnen zeggen."

Hoewel Van Dijk bewust weinig leest, luistert of kijkt naar media, erkent hij dat hij via via toch veel meekrijgt: "Als je niet in een lekkere flow zit en de resultaten vallen tegen... Helpt het niet, dat lijkt me logisch. Als kritiek hevig is en negatief, kun je er als sporter ook aan onderdoor gaan. De kunst is om daar goed mee om te gaan - en ik ben best wel blij met hoe dat, zeker de laatste maanden, is gegaan."

Volgens de Liverpool-aanvoerder heeft reageren ook weinig zin: “Het probleem is een beetje dat je er als voetballer eigenlijk sowieso weinig van kunt zeggen. Als je dat een keer wél doet, heb je de poppen meteen aan het dansen."

Bekijk hieronder het fragment waarin Johan Derksen zich uitlaat over Virgil van Dijk.

Johan: ‘Van Dijk is karakterloos, die waait met alle winden mee om zelf te overleven’
2:05
Johan: ‘Van Dijk is karakterloos, die waait met alle winden mee om zelf te overleven’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.