Terug

Volg Vandaag Inside

Vinicius reageert op racistische uitspraken van Spaanse voorzitter

Vinicius reageert op racistische uitspraken van Spaanse voorzitter

17 sep 2022, 15:55

Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior zal zijn dansje na een doelpunt blijven herhalen. Dat meldde de Braziliaan op sociale media in reactie op beledigende opmerkingen van een Spaanse voetbalmakelaar in een tv-uitzending.

Pedro Bravo, voorzitter van de Spaanse bond voor voetbalmakelaars, vertelde daar zich te storen aan de manier waarop Vinícius zijn treffers viert. "Als hij de samba wil dansen moet hij naar het Sambódromo van Rio gaan", zei Bravo. "Hier moet je je medespelers respecteren en stoppen je als een aap te gedragen."

De opmerkingen van Bravo vielen slecht. Real Madrid meldde in een statement "alle vormen van racisme en vijandigheid ten opzichte van buitenlanders" te verwerpen. "Zo ook de ongelukkige opmerkingen die over onze speler Vinícius zijn gemaakt."

Vinícius schreef op Instagram al langer kritiek te krijgen op zijn manier van juichen. "Blijkbaar mag een zwarte Braziliaan zijn vreugde in Europa niet uiten. Maar het zijn niet alleen de dansen van Brazilië, van Neymar, van Ronaldinho. Maar ook van Antoine Griezman, van João Felix. Het zijn de dansen die de culturele diversiteit van de wereld vieren. Ik zal er nooit mee stoppen."

Bravo meldde na alle ophef spijt te hebben van zijn opmerkingen. Met "stoppen zich als een aap gedragen" had hij slechts bedoeld dat de speler geen "domme dingen" moest doen. Op Twitter meldde de voetbalmakelaar niemand te hebben willen beledigen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.