Terug

Volg Vandaag Inside

Atlético-hooligans hangen Vinícius Júnior-pop aan brug voor Madrileense derby

Atlético-hooligans hangen Vinícius Júnior-pop aan brug voor Madrileense derby

26 jan 2023, 16:00

Real Madrid-speler Vinícius Júnior is in aanloop naar de stadsderby tegen Atlético opnieuw slachtoffer geworden van een actie van fans van de rivaal. Woensdagnacht hing een pop van de 22-jarige Braziliaan aan een brug vlak bij het trainingscomplex van Real, met daarbij een spandoek waarop stond "Madrid haat Real".

Real Madrid spreekt van "een walgelijke daad van racisme, xenofobie en haat". Ook Atlético en de Spaanse competitie La Liga hebben schande gesproken van de actie. De politie doet onderzoek naar het incident. De tekst op het spandoek werd eerder gebruikt door de harde kern van Atlético.

Het bericht gaat verder onder de foto.

Vleugelspeler Vinícius Júnior was in september rond de derby al slachtoffer geworden van racistische uitingen. De Spaanse justitie deed onderzoek naar het incident, maar kon niet achterhalen wie het hadden gedaan.

De derby, in de kwartfinales van de Copa del Rey, begint donderdag om 21.00 uur in stadion Bernabéu van Real Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.