Terug

Volg Vandaag Inside

Vinícius Júnior deelt compilatie met vijf keer het bewijs van racistische bejegeningen

Vinícius Júnior deelt compilatie met vijf keer het bewijs van racistische bejegeningen

23 mei 2023, 11:09

Voetballer Vinícius Júnior heeft op sociale media een video gedeeld waarin een compilatie te zien is van momenten waar hij racistisch bejegend werd door het publiek op de tribune. Dit omdat de speler van Real Madrid zondag weer slachtoffer werd van racisme op de tribune, waarvan inmiddels vier verdachten zijn opgepakt.

De Braziliaan laat in het bericht weten dat het een structureel probleem is en dat het niet om individuele gevallen gaat. Verder vraagt hij zich af hoeveel van deze mensen open en bloot op het internet staan: "Ik antwoord op het gemak: nul. Niemand om een triest verhaal te vertellen of die nep openbare verontschuldigingen te maken."

Ook doet hij zijn beklag over het weinige ingrijpen van overkoepelende organisaties: 'Wat blijft er over om deze mensen te criminaliseren? En clubs straffen voor sport? Waarom nemen de sponsors La Liga niet in rekening? Doen de televisies geen moeite om elk weekend deze barbaarsheid uit te zenden?' Júnior sluit zijn bericht af met de woorden: "Het is geen voetbal, het is onmenselijk"

Bekijk hieronder de video die Júnior op Instagram heeft geplaatst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.