Terug

Volg Vandaag Inside

Villas-Boas werpt idee op om rugnummer 10 te bevriezen

Villas-Boas werpt idee op om rugnummer 10 te bevriezen

26 nov 2020, 09:52

De trainer van Olympique Marseille, André Villas-Boas, heeft het idee opgeworpen om rugnummer 10 te bevriezen. Dat zei de 43-jarige Portugees naar aanleiding van het overlijden van Diego Maradona, die met nummer 10 op zijn rug speelde.

'Ik zou willen dat de FIFA nummer 10 niet meer vergeeft, in geen enkel land en in geen enkel team', zei Villas-Boas na het 2-0-verlies in de Champions League tegen FC Porto. 'Dat zou het beste eerbetoon zijn voor hem. Zijn overlijden is een ongelooflijk verlies voor de voetbalwereld.'

De Italiaanse club Napoli, waar Maradona van 1984 tot 1991 speelde, heeft rugnummer 10 sinds 2000 niet meer in gebruik uit respect voor de voetballegende. De FIFA heeft echter al eens aangegeven dat het Argentijnse elftal geen toestemming krijgt om het rugnummer van de voormalig sterspeler aan geen enkele speler toe te kennen.

Woensdagavond liet de burgemeester van Napels, Luigi de Magistris, al weten dat hij graag het stadion van Napoli naar Maradona wil vernoemen. Hij verleende de Zuid-Amerikaan in 2017 het ereburgerschap van zijn stad. 'Laten we nu het Stadio San Paolo opdragen aan Diego Armando Maradona. Hij is de grootste voetballer aller tijden.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.